Άγιος Εφραίμ Κατουνακιώτης – Β’ Μέρος Αγιασμένων Μορφών Νοσταλγία 23
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Δεν μπορεί να γίνει Θεία Λειτουργία χωρί την εμπειρία της Θείας Χάριτος. Πως προετοιμαζόταν για την Θεία Λειτουργία. Μην μάθει ο ιερέας να παραβαίνει την συνείδηση του και να λειτουργεί!
Τι πρέπει να κάνει ο ιερέας για να λειτουργεί; Ο Γέροντας Εφραίμ δεν μπορούσε να κρατήσει τα δάκρυα του. Παναγία προς τον Γέροντα Εφραίμ: έτσι σε θέλει ο Θεός! Εβίωσε για κάποια στιγμή τον ίδιο τον θάνατο. Ο γέροντας είχε δει τον μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης μερικές εβδομάδες πριν. Τον ρώτησα για τον λογισμό μου ότι δεν θέλω να πάω στην Κύπρο. Περί νοεράς προσευχής και δακρύων. Δεν κάνω για πνευαμτικός γιατί δεν μπορώ να συγκαταυώ στις διάφορες αδυναμίες των ανθρώπων. Το περιστατικό με την προσκύνηση της Παναγίας της Παραμυθίας στο παρεκκλήσι της στο Βατοπαίδι. Μία εβδομάδα έμεινε μαζί μας στις Καρυές για να με στηρίξει ως νέο στην ηλικία Πρωτοεπιστάτη. Αγαπούσε πάρα πολύ τον Γέροντα Αιμιλιανό, τον Άγιο Πορφύριο, τον Άγιο Παΐσιο και τους παραδελφούς του από την συνοδεία του Οσίου Ιωσήφ. Στα εκκλησιολογικά θέματα ήταν πάρα πολύ προσεκτικός και λάβανε πάντα υπόψιν την γνώμη των αδελφών του πχ. τον Γέροντα Αιμιλιανό, τον Γέροντα Γεώργιο Καψάνη τον Γέροντα Γεράσιμο τον Μικραγγιαναλίτη. Το πνεύμα του Γέροντα Εφραίμ.
Τα αστεία του Γέροντα Εφραίμ. Ήταν και άνθρωπος όμως και είχε και τις ευαισθησίες του. Ήταν ακριβής στα πνευματικά του. .
Ἅγιος Ἐφραὶμ Κατουνακιώτης – Β’ Μέρος Ἁγιασμένων Μορφῶν Νοσταλγία 23















































































































































































































































