Ἀπό μικρός

Από μικρός
Τραγουδά ο π.Σάββας Κυράζογλου
Άλλαξε η χρονιά και ο γνωστός σε όλους μας για τις ξεχωριστές πρωτοτυπίες του πατέρας Σάββας Κυράζογλου, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Καβάλας, της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, πόρτα ανοίγει στην καινούρια με ένα νέο τραγούδι, όπου στίχοι, μουσική και ερμηνευτική απόδοση φέρουν για μια ακόμη φορά την υπογραφή του… μέσα από το οποίο μας καλεί με έναν μοναδικό και ως πάντα διαφορετικό τρόπο να αγωνιστούμε στο πνευματικό μας στάδιο, στοχεύοντας:

– στην ανάπτυξη των αρετών μας… αυτών, της Αγάπης, της Αλήθειας και της Ορθοπραξίας σύμφωνα πάντα με το λόγο του Ευαγγελίου «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως» (Λουκ. 6, 31). Δηλαδή «Όπως θέλετε να σας συμπεριφέρονται οι άνθρωποι, έτσι ακριβώς να συμπεριφέρεστε κι εσείς σ’ αυτούς»

-στην καλλιέργεια της εσωτερικής πνευματική μας Ειρήνης διευρύνοντας έτσι το Εγώ μας… σε ένα φιλάνθρωπο Εμείς… έως ότου ενωθούμε με το Θεό.

Μας καλεί σε ένα πνευματικό ταξίδι, αφήνοντάς μας κάθε δικαίωμα, να κάνουμε λάθος, να επιλέξουμε λάθος δρόμο, να χάσουμε ακόμη και αυτόν τον ίδιο, αρχικό προορισμό μας… κι έτσι λοιπόν, γνωρίζοντας πολύ καλά τους κινδύνους που εγκυμονούν σε κάθε ταξίδι, τις παγίδες στις οποίες μπορεί να περιπέσει ο οιοσδήποτε πνευματικός αναζητητής… καθιστά απαραίτητη και άκρως αναγκαία την πνευματική καθοδήγησή μας, την από καρδιάς επαφή και επικοινωνία με έναν Λειτουργό του Υψίστου, με έναν Εξομολόγο!

Κάθε πνευματικός έχει θεία εξουσία, εφόσον φοράει πετραχήλι. Τελεί το Μυστήριο, έχει την Θεία Χάρη και όταν διαβάσει την συγχωρητική ευχή, ο Θεός σβήνει όλες του τις αμαρτίες, τις οποίες εξομολογήθηκε με ειλικρινή μετάνοια. Από μας εξαρτάται πόσο θα βοηθηθούμε από το Μυστήριο της Εξομολογήσεως.

«Πρέπει να μετανοήσουμε για τα σφάλματά μας, να εξομολογούμαστε, να εκκλησιαζόμαστε, να κοινωνούμε των Αχράντων Μυστηρίων και έτσι έχοντας την ευλογία του Πνευματικού μας Πατέρα και η προσευχή μας θα πιάνει τόπο»

Διαβάστε και ακούστε το υπέροχο αυτό τραγούδι. Καλή χρονιά και ευλογημένη!

Από μικρός αναζητάω να βρω
κάποιο χέρι πάνω του να πιαστώ
να με βγάλει απ’ το μεγάλο κενό
κι απ’ τη θλίψη μου να ξαναγεννηθώ

Μα μεγάλωσα στον ίδιο σκοπό
ακόμη ψάχνω άνθρωπο να βρω
να γεμίσει αυτό το ίδιο κενό
που μεγάλωσε μαζί με μένα κι αυτό

Πολλές φορές η ζωή μ’ έχει κάνει να πονέσω
τις χαμένες στιγμές, τις μεγάλες πληγές
σε μια κόλλα χαρτί πες μου πως να χωρέσω
πολλές φορές η ζωή μ’ έχει κάνει να δακρύσω
μου ‘χει κλέψει χαρές και ελπίδες μικρές
μα στα μάτια εγώ πάλι θα την αντικρίσω

Και τελειώνει το ταξίδι μου εδώ
πλέον ελπίζω μόνο στο Θεό
να μου δίνει δύναμη Του ζητώ
τους ανθρώπους γύρω μου ν’ αγαπώ

Στίχοι-Μουσική-Ερμηνεία:Πρεσβ. Σάββας Κυράζογλου Artwork: Πρεσβ. Σάββας Κυράζογλου Copyright: Worldschildrenfr Είδος: Εκκλησιαστικό Κατηχητικού Χαρακτήρος Επισκεφθείτε μας στην ιστοσελίδα μας: www.olosokosmostapaidia.gr Επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail μας: worldschildrenfr@gmail.com