Η ευτυχία, ο κόσμος των ποντικιών

Η ευτυχία, ο κόσμος των ποντικιών
Ένα animation για την κοινωνία των ποντικιών! (Σίγουρα των ποντικιών;)

Τρέχουν, στοιβάζονται, ξανατρέχουν, μπαίνουν στον υπόγειο σιδηρόδρομο όπου συναντούν και άλλα στοιβαγμένα του είδους τους.

Από πάνω τους ακριβώς, το αδιαχώρητο! Φανταχτερές ταμπέλες διαφημίσεων, κυκλοφοριακό, σκάλες. Όλα κάπου πάνε! Αγοράζουν πολύχρωμα πράγματα, βιάζονται!

Να ‘τα πάλι! Περιμένουν σε μια ουρά. Μπουκάρουν σε ένα κατάστημα και τρέχουν να αρπάξουν τα τελευταίας τεχνολογίας προϊόντα. Ράκος ο υπάλληλος ανοίγει στωικά και απογοητευμένα την πόρτα. Ποντίκα… Τι να περιμένει κανείς… Τρώνε το ένα το άλλο για μερικά προϊόντα… Έφτιαξαν αυτή τη… “Black Friday” για να τρώγονται!

Ένα από αυτά τρέχει με το κατακόκκινο αυτοκίνητό του, πέφτει όμως σε κυκλοφοριακό. Πίνει. Πίνει πολύ! Μάλλον δεν αντέχει την πίεση… Πάει με “συνταγή” σε μια ουρά. Γύρω του ταμπέλες που δείχουν τον σπόνσορα. Είναι η “Ευτυχία”, η κοινωνία του, ο κόσμος του!

Λίγο μετά παίρνει και μερικά χάπια. Πάντα με την ευγενική χορηγία της “Ευτυχίας”. Έτσι, για να “γευτεί” λίγο τον παράδεισο. Και τον “γεύεται”! Για πολύ λίγο…

Πέφτει… Πάλι πίσω στον γκρίζο του κόσμο. Κυνηγάει το χρήμα που τον οδηγεί στη δουλειά. Ή μήπως στην παγίδα; Σε χιλιάδες παγίδες!

Αυτός είναι ο κόσμος των ποντικιών. Η “ΕΥΤΥΧΙΑ” τους. Ένας “μη τόπος”.

Σίγουρα είναι ο κόσμος των ποντικιών ; …