Ὁ Ἀρχιεπ. Ἀναστάσιος γιὰ τὸ προσφυγικό

Αναστάσιος για ISIS: Παγκόσμιος ασύμμετρος πόλεμος σε εξέλιξη (1/3)
Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Greece, μιλά για το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα. Λυγίζει, όταν αναφέρεται στις μητέρες που θηλάζουν τα παιδιά των μεταναστών όταν φτάνουν στη χώρα μας. Μιλά όμως για την τρομοκρατία, τους τζιχαντιστές, τον ISIS, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την οικονομική κρίση. (1/3)

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στο CNN Greece, ο Aρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, μιλά για τα ερείπια που αντίκρισε, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, μόλις ανέλαβε το πηδάλιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας. Αναφέρεται στον αγώνα που έκανε για να επιστρέψει η περιουσία της Εκκλησίας, για την αναστήλωση των εκκλησιαστικών μνημείων και τη δημιουργία δημοσίων και κοινωφελών έργων. Αποκαλύπτει δε ότι η αλβανική κυβέρνηση δεν έχει επιστρέψει τους ιερούς τόπους που είχαν δημευθεί, στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
Αναστάσιος: Υπό διωγμόν ακόμη στην Αλβανία η Ορθόδοξη Εκκλησία (2/3)

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ.Αναστάσιος, στο τρίτο μέρος της αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε στο CNN Greece, κάνει εκ βαθέων εξομολόγηση.

Μιλά για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε για τα οποία, όπως λέει χαρακτηριστικά, είχε την αίσθηση ότι έφτασε σε μια χαράδρα, αλλά η πίστη του τον οδήγησε στο ξέφωτο. Ωστόσο, εξηγεί, ότι μιλά για όλα αυτά για να ενθαρρύνει τους συνανθρώπους μας που ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά.

Μιλά για τα όνειρά που δεν έχει υλοποιήσει, για το υδροηλεκτρικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και για την Πανεπιστημιούπολη που επιθυμεί να δημιουργήσει.

Κάνει την αυτοκριτική των Ορθοδόξων Εκκλησιών που, όπως λέει, πολλές φορές αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα χωρίς να σκέφτονται τους άλλους που είναι πιο φτωχοί και πιο πονεμένοι.

Τέλος, στέλνει το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας για το πώς θα ξεπεράσουμε την κρίση.
Αναστάσιος: Έφτασα στο βάθος της χαράδρας και βγήκα στο ξέφωτο (3/3)

https://www.youtube.com/watch?v=h_M5OY4CZCw

Πηγή: http://www.cnn.gr/synenteyxeis/video/4137/ypo-diogmon-akomi-stin-alvania-i-orthodoxi-ekklisia-2-3