Ἡ ἱερότητα τοῦ μυστηρίου τοῦ γάμου

Η εκπομπή Αρχονταρίκι επί 19 συναπτά έτη κοσμούσε το πρόγραμμα της ΕΤΙ και είχε πολυάριθμο και φανατικό ακροατήριο. Οι τηλεθεατές που την έβλεπαν δεν ήσαν μόνο άνθρωποι εκκλησιαζόμενοι, αλλά γενικότερα Έλληνες και Ελληνίδες που ήθελαν να ακούσουν μία ήρεμη συζήτηση με επιχειρήματα, χωρίς κραυγές και διαπληκτισμούς. Ο παρουσιαστής μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος επέλεγε θέματα όχι μόνον θεολογικά, αλλά και ιστορικά, εκπαιδευτικά, κοινωνικά, οικογενειακά και άλλα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Εμφανίσθηκαν γνωστές προσωπικότητες του πνεύματος και της τέχνης, ακούσθηκαν ήρεμες φωνές που προτείνουν λύσεις για καυτά θέματα της εποχής, προβλήθηκαν συμβουλές για βελτίωση των ανθρωπίνων και οικογενειακών σχέσεων, παρουσιάσθηκαν η ιστορία και τα προβλήματα του εκτός Ελλάδος Ελληνισμού, δόθηκαν με τρόπο επιστημονικό αλλά και κατανοητό ερμηνείες σε ερωτήματα που αναφέρονται στην Πίστη, στην εκκλησιαστική ζωή, στις αγωνίες των νέων και των γονιών, στην κρίση της κοινωνίας μας.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Δορμπαράκης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1954 και φοίτησε στην Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή. Πτυχιούχος της Θεολογικής (1976) και της Φιλοσοφικής (1980) Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, χειροτονήθηκε κληρικός (1986) και υπηρετεί έκτοτε στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς. Από το 1979 διδάσκει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγητής θεολόγος. Έχει δημοσιεύσει πολλά θεολογικά άρθρα και δοκίμια και έχει εκδώσει περί τα 15 βιβλία.