Ἡ Ἱερουσαλήμ ὅπως δὲν τὴν ἔχετε ξαναδεῖ

Η Ιερουσαλήμ όπως δεν την έχετε ξαναδεί
Είναι μία από τις παλαιότερες πόλεις στον κόσμο και θεωρείται ιερή από χριστιανούς, Εβραίους και μουσουλμάνους. Μια όψη της Ιερουσαλήμ που δεν είχαμε ξαναδεί προσφέρει το φιλμ «Jerusalem» του National Geographic Entertainment, που εξερευνά την πόλη σε μεγάλη κλίμακα.

Γυρίστηκε τρισδιάστατα για IMAX και επιτρέπει στο κοινό να «βυθιστεί» σε ένα θεαματικό κινηματογραφικό ταξίδι.
Οι κινηματογραφιστές χρησιμοποίησαν κάμερες υψηλής ευκρίνειας και τους χορηγήθηκαν ειδικές άδειες για να καταγράψουν πτυχές της πόλης που εντυπωσιάζουν.

Κατακτήθηκε, καταστράφηκε, ξαναχτίστηκε, αιμορραγεί- η Ιερουσαλήμ αποτελεί μια πόλη- ζωντανό μουσείο με 5.000 χρόνια ιστορίας, σημειώνει η Daily Mail.

Παρότι πάνω από την πόλη ισχύει απαγόρευση πτήσεων, οι κινηματογραφιστές εξασφάλισαν ειδικές άδειες για να κάνουν γυρίσματα από αέρος χρησιμοποιώντας αεροπλάνα που πετούν σε χαμηλό ύψος.

Ο Daniel Ferguson, εκ των παραγωγών της ταινίας μαζί με τους Taran Davies και George Duffield, είχε τρεις διαφορετικούς ξεναγούς για την περιήγησή του στην πόλη. Τη μουσουλμάνα Farah Ammouri, τη Nadia Tadros, από ορθόδοξη και καθολική χριστιανική οικογένεια και την Εβραία Revital Zacharie.

«Αυτό που ήταν εκπληκτικό ήταν ότι με πήγαν και οι τρεις σε ίδια μέρη της πόλης και μου είπαν εντελώς διαφορετικά πράγματα γι’ αυτά», δηλώνει ο Ferguson.

Η ταινία, με αφηγητή τον Βρετανό ηθοποιό Benedict Cumberbatch, έκανε πρεμιέρα στις των ΗΠΑ και άλλων χωρών την προηγούμενη εβδομάδα.