Ἡ μουσική τοῦ Incanto Mediterraneo

«Η μουσική του Incanto Mediterraneo θέλει να περιγράψει τον πλούσιο ονειρικό κόσμο γύρω από τα διαφορετικά παραδοσιακά είδη τραγουδιού της Μεσογείου.

Με σωστή επεξεργασία και χρήση εφέ, τα αποσπάσματα από τα τραγούδια που χρησιμοποιήθηκαν, μιλούν στον ακροατή με μαγικό τρόπο, αφήνοντας στην άκρη γεωγραφικές πολιτικές και θρησκευτικές διαφοροποιήσεις, με τη χρήση μόνο ενός σημαντικότατου μουσικού οργάνου! Την ανθρώπινη φωνή…»

Ο Simone Bottasso σπουδάζει από φέτος σύνθεση jazz μουσικής στο Ρόττερνταμ. Ζήτησε από τον συμφοιτητή του Ευθύμη Σταυρόπουλο και το φίλο του Γιώργο Ζωντανό να “ντύσουν” τη μουσικη του με εικόνες ή βίντεο.. αυτοί μέσα σε ένα απόγευμα, και σκεπτόμενοι φωτογραφικά, τράβηξαν πλάνα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με βάση τους ανθρώπους και αυτοσχεδιάζοντας με γνώμονα τη μεσόγειο, καθώς σε αυτή ανήκουν και η Ελλάδα (χώρα καταγωγής του Ευθύμη και του Γιώργου) και η Ιταλία (χώρα καταγωγής του Simone)..

Αυτό κάνει το συγκεκριμένο βίντεο να αποτελείται από 2 διαφορετικές ιστορίες, τη μουσική και τη “φωτογραφική” που συνδυάζονται σε αυτή τη μικρού μήκους ταινία, η οποία προβλήθηκε στο άνοιγμα του φεστιβάλ Folkestra Nights στις 15 φεβρουαρίου.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την ορχήστρα “Folketra» του Simone και είναι ουσιαστικά 5 νύχτες, μία κάθε μήνα, με καλλιτέχνες παραδοσιακής μουσικής από την Ιταλία και όχι μόνο.