Ἐκ τοῦ πλησίον

Εκ του Πλησίον
Ο δάσκαλος Χρίστος Τσολάκης – ομότιμος καθηγητής στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής εκπαίδευσης του ΑΠΘ ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Εκ του Πλησίον” της ΕΤ3.
“Η παιδεία να κάνει το άνθρωπο ανθρωπινότερο”, “Tα μυαλά των παιδιών δεν είναι δοχεία να τα γεμίσεις είναι σπίρτα για να τα ανάψεις” είπε μεταξύ άλλων. Επίσης μίλησε για γλώσσα, παιδεία, μόρφωση, καλλιέργεια, για το εκπαιδευτικό μας σύστημα και αναφέρθηκε στους εκπαιδευτικούς μας, τους μαθητές και το σχολειό.

Ο Κώστας Μπλιάτκας και η εκπομπή «Εκ του Πλησίον» προσεγγίζει τη διαδρομή κορυφαίων προσωπικοτήτων της πνευματικής, αθλητικής και πολιτικής ζωής που άφησαν το ίχνος τους στη σύγχρονη Ελλάδα. Συνεντεύξεις με αφήγηση και αναμνήσεις αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα και της δράσης κάθε προσκεκλημένου. Στη σημερινή εκπομπή ο ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ., διακεκριμένος γλωσσολόγος Χρίστος Λ.Τσολάκης, σχολιάζει φαινόμενα αλλοίωσης της γλώσσας μέσω των SMS και της μεγάλης διείσδυσης ξένων λέξεων για λόγους μιμητισμού και εντυπωσιασμού.