Τὸ ταξίδι μου στὴν Ὀρθοδοξία – π. Κάλλιστος Ware – Μέρος Α

Το ταξίδι μου στην Ορθοδοξία – π. Κάλλιστος Ware – Μέρος Α
Ο π. Κάλλιστος αφηγείται πώς γνώρισε την ορθόδοξη πίστη, μέσα από μία ρωσική ορθόδοξη ενορία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Γεννημένος και αναθρεμμένος σε μια αγγλικανική οικογένεια, γοητεύτηκε από την αλήθεια της ορθόδοξης παράδοσης και βαπτίστηκε και ο ίδιος.

Στην συνέχεια, μελέτησε την αρχαία εκκλησιαστική παράδοση της Ορθόδοξης Ανατολής και έγινε ιερέας και επίσκοπος. Έχει γράψει πολλά βιβλία σχετικά με την ορθόδοξη θεολογία και είναι ένας ενεργός και σπουδαίος θεολόγος του αιώνα μας.

Με τον Κάλλιστο Ware, Μητροπολίτη Διοκλείας
————————————————
Ο Κάλλιστος Γουέαρ γεννήθηκε στο Μπαθ, Σόμερσετ, της Αγγλίας το 1934. Ήταν λαϊκός Αγγλικανός μέχρι το 1958 οπότε σε ηλικία 24 ετών, βαπτίσθηκε Ορθόδοξος Χριστιανός και έγινε δεκτός στην Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Αφού ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Westminster School του Λονδίνου, σπούδασε φιλολογία και θεολογία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου έλαβε πτυχίο και μεταπτυχιακό με τη διάκριση First Class Honours και τελικά το 1965 το διδακτορικό με θέμα τα Ασκητικά έργα του Μάρκου του Ερημίτη. Το 1959 – 1960 διδάσκει ως Jane Eliza Procter Visiting Fellow στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον και το 1966 εκλέγεται και διορίζεται Spalding Lecturer in Eastern Orthodox Studies στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μέχρι το 2001, διδάσκοντας κλασική και βυζαντινή φιλοσοφία και Ορθόδοξη θεολογία.
————————————————
Μουσική: HELIACHTÍDA – Music by Polis Ensemble