Τὸ θεϊκὸ βίωμα – π. Ἀντώνιος Μπλοὺμ

Το θεϊκό βίωμα – π. Αντώνιος Μπλουμ
Ο Θεός, ο τριαδικός Θεός στον οποίο πιστεύουμε οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, δεν αποτελεί μια μακρινή ύπαρξη, έναν απρόσιτο Θεό. Ο Θεός ο οποίος σαρκώθηκε, έπαθε και σταυρώθηκε για εμάς και του οποίου η Ανάσταση μας δίνει την ελπίδα και την ευκαίρια της Αιωνίου Ζωής, είναι συνέχεια παρών στην ζωή μας.

Μέσα από μικρές στιγμές μας παρουσιάζεται η χάρη Του. Μέσα από την καθημερινότητά μας βιώνουμε την χάρη του Θεού και οδεύουμε με γνώμονα αυτή. Σε δύσκολες ή και σε ήρεμες ημέρες δεν είναι δύσκολο να αισθανθούμε την ζωντάνια του Αγίου Πνεύματος. Αλλά πρέπει να είμαστε διαρκώς σε επιφυλακή και πάντα με πνεύμα πρόθυμο να δεχθεί την όμορφη αυτή αίσθηση.

Με τον Σεβασμιώτατο Αντώνιο Μπλουμ, Μητροπολίτη Σουρόζ
————————————————
Σύντομο βιογραφικό:

Ο Μητροπολίτης του Σουρόζ, Αντώνιος Μπλούμ, γεννήθηκε στη Λωζάνη της Ελβετίας το 1914. Ήταν πτυχιούχος Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και διδάκτωρ της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Το 1943 εκάρη μοναχός, ενώ ταυτόχρονα εξασκούσε και το έργο του γιατρού στο Παρίσι. Το 1948 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και το 1949 πήγε στην Αγγλία. Το 1950 διορίστηκε εφημέριος στην Ορθόδοξη ενορία του Ρωσικού Πατριαρχείου στο Λονδίνο. Το 1958 χειροτονήθηκε Επίσκοπος και το 1962 ανέλαβε την ποιμαντική ευθύνη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Μεγάλη Βρετανία και στην Ιρλανδία. Πέθανε το 2003 σε ηλικία 89 ετών. Η δράση του, τα βιβλία του, τα κηρύγματά του και η εμβέλεια της προσωπικής του ακτινοβολίας τον έχουν κατατάξει ως μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της Ορθοδοξίας του 20ού αιώνα στον Ευρωπαϊκό χώρο. ———————————————— Ακούγεται η μουσική: Life ——————————-