Μοναχή Θεοκλήτη, Μνήσθητι Κύριε

Μοναχή Θεοκλήτη Μνήσθητι Κύριε
Η αδελφή Θεοκλήτη από την αδελφότητα της μονής του Αγίου Παύλου. Κοιμήθηκε στις 18/8/2014 και κατά την διάρκεια της νοσηλείας της συνέβαιναν πολλά θαυμαστά στο νοσοκομείο της Λάρισας που νοσηλευόταν και η κοίμησή της ήταν επίσης θαυμαστή.
ήταν αμερικανίδα, καμία σχέση με την ορθοδοξία, ένα ταξίδι ήρθε Ελλάδα και έμεινε. Σε ένα χρόνο έγινε μεγαλόσχημη και πνεύμα Θεού και περίσσευμα Αγάπης.

Ας γίνει παράδειγμα για όλους μας
«Αναστάσιμο χαρμόσυνο γεγονός», χαρακτήρισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος την ρασοφορία νέας Μοναχής, Αμερικανικής καταγωγής, που τέλεσε στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς (07/05).

Ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «η αγάπη τολμά… όπως οι μυροφόρες από μεγάλη αγάπη διακινδύνευσαν τη ζωή τους για να φτάσουν ως το μνημείο του Κυρίου τους. Μια αγάπη θερμή, αληθινή, αυθεντική. Όπως λοιπόν, οι μυροφόρες ακολουθούσαν αθόρυβα τον Κύριο, έτσι και από τότε, χιλιάδες ψυχές ακολουθούν τον Ηγαπημένο».

Αναφερόμενος στη νέα Μοναχή, σημείωσε: «Γεννήθηκε στον Δυτικό κόσμο που έχει τις δικές του εμπειρίες και τη δική του κουλτούρα αλλά και πολλά μπορεί να προσφέρει, και απόδειξη, η δική της παρουσία εδώ. Βαπτίστηκε με το όνομα Φωτεινή και πλέον εντάχθηκε με το δεύτερο και «τελεσίδικο βάπτισμα» με το όνομα Θεοκλήτη, στην Ορθόδοξη Εκκλησία και ειδικότερα σ’αυτή την όμορφη πνευματική οικογένεια που αποτελεί η αδελφότητα της Μονής. Γιατί τα Μοναστήρια μας είναι ένα στεφάνι που περιστοιχίζει την τοπική μας εκκλησία, τους πιστούς, με το δικό του άρωμα λιβανιού το καθένα…».

Στο τέλος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε: «Ευχηθείτε Πατέρες και αδελφοί, να ακολουθήσει τα βήματα των Μυροφόρων, να είναι πάντοτε πιστή στο Νυμφίο Χριστό, υπάκουη στη Γερόντισσα και στην αδελφότητα εν ονόματι του Αναστάντος Χριστού, και να φέρνει το Ευαγγέλιο της Χαράς, το Ευαγγέλιο της Αληθείας, το Ευαγγέλιο της Δικαιοσύνης, το Ευαγγέλιο της Ειρήνης και τελικά το Ευαγγέλιο της Αγάπης με τη ζωντανή προσευχή στις ψυχές των ανθρώπων».

Ολοκληρώνοντας την προσλαλιά του, ευχαρίστησε τη Γερόντισσα Θεοδέκτη και τον Πνευματικό της Ιεράς Μονής π. Αθανάσιο, για όλο το θυσιαστικό έργο που επιτελούν.

Η νέα Μοναχή, έλαβε το όνομα Θεοκλήτη και ήδη συμπλήρωσε 5 χρόνια δοκιμασίας στη Μονή, κατά τη διάρκεια των οποίων έμαθε καλά την ελληνική γλώσσα.