Μητροπολίτης Ταμασοῦ καί Ὀρεινῆς κ. Ἠσαϊας

Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαϊας
Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαϊας αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται.

Οι 24 ΩΡΕΣ φιλοξενούν τον Επίσκοπο Ταμασού και φέρνουν στο φως άγνωστες πτυχές του βίου του.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και η ομάδα του, με αφορμή τα 15 χρόνια Αρχιερατίας του, τον συναντούν στη Μητρόπολη του και εισέρχονται στα “άδυτα” της ζωής του.

Τα παιδικά χρόνια, η απόφαση για να ακολουθήσει τον δρόμο της πίστης, οι αντιδράσεις του περίγυρου και το πλούσιο ιεραποστολικό έργο σε εμπόλεμες περιοχές του πλανήτη και όχι μόνο.

Με δάκρυα στα μάτια μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τοποθετείται για την πανδημία και αναφέρεται στα όσα λέγονται για την διαδοχή του νυν Αρχιεπισκόπου. Ενδιαφέρεται ή όχι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Ένας Ιεράρχης ο οποίος επενδύει στη γεφύρωση του χάσματος της νεολαίας με την εκκλησία προχωρώντας σε συγκεκριμένες δράσεις που προκαλούν…αντιδράσεις σε διάφορούς κύκλους.

Ο Ταμασού Ησαϊας ξεδιπλώνει το όραμα του για εκσυγχρονισμό της εκκλησίας ώστε να συμβαδίζει με τη σύγχρονη εποχή χωρίς αλλοίωση των αξιών της χριστιανικής πίστης, ενώ απαντά ταυτόχρονα σε όσους χαρακτηρίζουν το χώρο της Μητρόπολης ως…”Ντίσνεϋλαντ”.

Παράλληλα αποκαλύπτει και ένα τραγικό κεφάλαιο της ζωής του που αφορά τον θάνατο του πατέρα του ο οποίος είναι το “άγνωστο θύμα” των γεγονότων της Δερύνειας το 1996 όταν οι Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού δολοφονήθηκαν από τους Τούρκους.

Στην εκπομπή γνωρίζουμε επίσης την μητέρα του Γεωργία η οποία για πρώτη φορά μιλά για τον κατά κόσμον…Σπυρίδωνα