Γάμος καὶ σύμφωνο συμβίωσης – Ἀρχιμ. Βαρθολομαῖος

Γάμος και σύμφωνο συμβίωσης – Αρχιμ. Βαρθολομαίος
Στη σημερινή εποχή, έχουν αυξηθεί τα ζευγάρια που χωρίζουν με μεγάλη ευκολία και δεν αφοσιώνονται στον γάμο τους, για να διορθώσουν τα προβλήματά του. Η εφαρμογή του συμφώνου συμβίωσης καλλιεργεί στους ανθρώπους την αίσθηση ότι δε δεσμεύονται από τίποτε και ότι μπορούν να ζουν χωρίς ευθύνες. Πολλά ζευγάρια χωρίζουν χωρίς να καταλαβαίνουν τον λόγο ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που χωρίζουν παρόλο που αγαπιούνται ακόμη.

Όταν δύο νέοι είναι ερωτευμένοι, ο έρωτας και η αγάπη αυτή πρέπει να ξεπερνούν την λογική. Η Εκκλησία έρχεται να επισημοποιήσει αυτόν τον έρωτα με τον γάμο. Έρχεται και αυτούς τους δύο ανθρώπους τους ενώνει ενώπιον του Θεού. Τα παιδιά είναι καρπός της ένωσης αυτής, γι’ αυτό και η αγάπη του ζευγαριού είναι κομβική για αυτά. Στην πορεία αυτού του γάμου, όποια δυσκολία και αν εμφανιστεί, η χάρις του Θεού θα σκεπάζει το ζευγάρι, για να την ξεπεράσει και να πορεύεται στη βασιλεία του Θεού.

Με τον Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο, ηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους
————————————————
Το βίντεο πλαισιώνει το Στιχηρό εις τις μνήμες αγίων «Τούς ὀδόντας αὐτοῦ…» σε ήχο δ’ άγια και σε μέλος Αγίου Ιωάννου Κουκουζέλη

Ψάλλει η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία (ΕΛ.ΒΥ.Χ.) με χοράρχη τον κ. Λυκούργο Αγγελόπουλο

Πηγή: https://youtu.be/GpmWsQU6xKQ