Ἔχει ὁ Θεός

Έχει ο Θεός – Κουβεντούλες με τη Γαλάτεια 12-12-05
Ομιλεί η Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη.
Πλήρης ημερών, γαλήνια και ειρηνικά, με εγγόνια, δισέγγονα και χιλιάδες αγαπημένα «παιδιά» κάθε ηλικίας, πέθανε η πολυβραβευμένη συγγραφέας Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη.
Το ταλέντο, η αμεσότητα, η φαντασία, η απλότητα, ο δυναμισμός και η βαθιά θρησκευτική της πίστη την έκαναν οικεία όχι μόνο μέσα από τα βιβλία της αλλά και τις συναρπαστικές ομιλίες της. Μέσα από την 25ετή ραδιοφωνική εκπομπή της «Κουβεντούλες με τη Γαλάτεια», έγινε αγαπημένη παρέα αλλά και πηγή γόνιμου προβληματισμού σε ένα ευρύτατο κοινό κάθε ηλικίας.
Ενεργή πολίτης και εμπνευσμένη παιδαγωγός αγωνίστηκε για να κρατήσει ζωντανές τις παραδοσιακές ελληνικές αξίες. Η φιλοσοφία και ο τρόπος ζωής της συνοψίζονται στον τίτλο του βραβευμένου βιβλίου της: «Εμένα με νοιάζει».
Μια σύγχρονη γυναίκα, εργαζόμενη, μητέρα και γιαγιά, η γνωστή σε όλους μας Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη, μιλάει με την καρδιά και την πείρα της για τα καθημερινά, καυτά θέματα, που απασχολούν όλους μας, την αγάπη, το γάμο, τα παιδιά, τους θεσμούς και τους δεσμούς.

Η ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ-ΣΟΥΡΕΛΗ γεννήθηκε στη Μακεδονία. Πρωτοεμφανίστηκε στην παιδική λογοτεχνία το 1964. Έχει γράψει πολλά βιβλία, όχι μόνο για παιδιά και νέους αλλά και για ενηλίκους. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Λογοτεχνών, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Έχει βραβευτεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθώς και από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Πάντοβα. Το όνομά της έχει αναγραφεί στον τιμητικό πίνακα του Διεθνούς Βραβείου Άντερσεν. Το 1980 η Ακαδημία Αθηνών της απένειμε βραβείο για το σύνολο του έργου της, ενώ το 2005 η Εκκλησία της Ελλάδας την τίμησε για την προσφορά της στα ερτζιανά κύματα και στην παιδική λογοτεχνία.